fotó a netről |
Majdnem egy év kellett mire megkedveltem, az áfonyás
változatának pedig rajongója lettem. Először nem értettem miért ilyen népszerű
hiszen a fánkok nyomába sem érhet. J
Ezt a péksüteményt eredetileg kézzel formázták karika
alakúra, azaz a közepét lyukasra. A tésztáját sütés előtt forró vízben
(változó, hogy mit tesznek bele, barnacukrot, malátát, szódabikrabónát)
megfürösztik, majd úgy sütik meg. Ettől kívül fényes és szép színű, néha
ropogós lesz. Belül viszont jó sűrű, szinte rágós a tésztája. A natúr változat
mellett van, hogy a tetejét szórják meg magokkal, rozsliszttel készítik vagy a
tésztáját ízesítik fahéjjal, mazsolával, igazi áfonyával!
Emese már az ovódában számos alkalommal találkozott vele.
Elmesélése szerint magában szokta enni, de a többiek natúr krémsajtot kaptak
hozzá. Természetesen lehet belőle szendvicset készíteni, vagy megpirítani, vagy mint bármilyen
kenyeret felhasználni, de mi az áfonyásat csak magában szeretjük!
Az én kérdésem már csupán az, hogy otthon is találok-e
helyet ahol lehet venni vagy egy jó receptet, amivel hasonlót lehet az
ittenihez sütni? J
No comments:
Post a Comment