Pages

Sunday, February 5, 2012

OBI SZÜLINAP – BOUNCE MAGIC

Meghívást kaptunk egy félig magyar félig amerikai kisgyerek harmadik születésnapjára, akit a cserkészetről ismerünk. A lányokkal közösen vettük meg az ajándékát és csomagoltuk be. Az indulás előtt már több órával elkezdtek öltözködni. Az alkalmat egy játszóházban tartották, ami igen népszerű hely lehet a gyerekek körében, mert egy családi magazinban is találkoztam a hirdetésükkel.
 

Megérkezvén a helyszínre először sokkolt minket a látvány, de aztán belevetettük magunkat a dolgok sűrűjébe. Egy hatalmas csarnokszerű épület tele volt megszámolhatatlan ugrálóvárral, játékgéppel, asztallal, székkel, lufival és persze emberrel. Elsőre egészen átláthatatlannak tűnt az egész, de mint kiderült a kisebb gyerekeknek volt egy külön kialakított rész, ahova a szülők is bemehettek mindenhova velük. Itt volt egy kisebb ugrálóvár csúszdákkal, egy kis műanyag kastély szintén csúszdával, egy másik felfújható ugrálós játszórész, zsetonbedobós körhinta, hajó és ló. Emese rögtön neki is indult felfedezni a játékokat. Teljes lelkesedéssel szaladt az egyik helyről a másikra. Úgy kellett rábeszélni, hogy most most már menni kell a többiekkel pizzázni. Közben kifigyeltük a többi asztalt is, ahol más más menü volt: hot dog, sültkrumpli, csirkeszárny. De ami közös, hogy hatalmas kancsókban az italok (pepsi, fanta, puncsos üdítő és víz) és mindegyik szinte félig jéggel töltve. Pizza után egy jungel nevű helyre mentünk minigolfozni. A falon életszerű állatok felfestve, a háttérbe őserdei hangok, a világítás csupán uv fény.


A játék után kaptunk zsetonokat, amit fel tudtunk használni a körhintához, lóhoz, hajóhoz (ami minden szülő rémálma a bevásárlóközpontokban).  Egy kis szabadidő után a tortázás következett. Hatalmas autóút, amin Elmo és Big Bird száguldozik az autójával. A közepe piskótaszerű tészta, csokis és vaníliás, a máza hihetetlenül édes tejszínhab. Ezek utána ismét szabad ugrálás és alkudozás a lányokkal, hogy hány csúszás van még indulásig! Az autóban nem aludtak el hazafelé (nem hagytuk nekik), de itthon nem sokat kellett hadakozni velük, hogy kidőljenek.


Hát ez Amerika, de nem kizárt, hogy már otthon is van ilyen!

1 comment:

  1. Sziasztok!
    Nem is olyan messze tőletek van már egy 5000m2-es játszóház. Hasonló lehet:
    http://www.elmenyvaros.hu/
    Na majd jövőre Violával...

    ReplyDelete