Pages

Monday, August 22, 2011

ZOLTAN – SOUNDS LIKE A SUPERSTAR :)


Ma kezdődött (vasárnap 16:00) az iskola egy orientációs programmal a nemzetközi diákoknak. Tényleges majd egy hét múlva fog megkezdődni, gyorsan történnek a dolgok. A suliba kis sétával és metórval mentem. 25-30 perc. Nem is tudtam, hogy van metró, ameddig a google útvonaltervező ki nem dobta. Egy menetjegy 1,75 dollár most még nem tűnik vészesnek, hasonló mint otthon.
Rájöttem, hogy nagyon jó környéken lakunk, egy kertesházas rész szélén. Az első kereszteződésnél pedig vált az utcakép, belvárosiasabb lesz, templomokkal, színházakkal, kis specializálódott boltokkal. Már várom, hogy felfedezzük a csajokkal!
 Az iskola campusa hatalmas területen fekszik, a füves részeket régi és új épületek törik meg, érződik az iskola 140 éves hagyománya, de a modernitása is. A tégla és modern épületek teljesen összepasszolnak és körbevesznek egy gyönyörű templomot.
Az orientáción főleg a heti programunkat ismertették, hogy miket fogunk csinálni (diákigazolvány, nyelvi teszt, bankszámla nyitás, városnézés, tanulmányi tanácsadás stb). Volt egy grillvacsora és kötetlen beszélgetés, most már jobban feküdt az angol is.
Az egyik szervező lány volt jófej, azt mondta, hogy nagyon tetszik neki a nevem és, hogy ez egy gyakori név-e. Amikor először olvasta a listán akkor az első gondolata az volt, hogy „Zoltan, sounds like a superstar” - Zoltan, úgy hangzik mint egy szupehős neve, aki letépi az ingét és alatta ruháján megjelenik egy Zoltan a szuperhős felirat. 

No comments:

Post a Comment