Pages

Friday, November 18, 2011

FÁNK TESZT

Ismét fánk! A kimeríthetetlen téma! Közös megmérettetésnek vetettük alá magunkat. 6 felnőtt, 10 különböző ízű fánk. Összesen 18 db 4 féle gyártótól.

A teszteléshez egységesen Canadian sört használtunk kísérőül. A gyerekek szépen az ágyban, a bírálók értékelőlapokkal, tollal a kezükben egy asztal körül. A feladat már elsőre nagynak tűnt, tudva hogy van köztünk olyan is aki nem kimondottak édesszájú. Mindenestre nagy hévvel vetettük be magunkat a kóstolásba, de az már a 3-4. fánk környékén érződött, hogy a tízféle fánk kicsit sok lesz a jóból.

A fánkokat nem felismerni kellett, hanem íz és külső megjelenés alapján értékelni egy tizes listán. Az pedig, hogy „jó” fánkokra számítottunk meglehetősen téves előítéletnek bizonyult J Az utolsó kettő inkább már kínzás volt, küzdöttünk rendesen és közben rengeteg röhögtünk hol egymáson, hol kínunkban. A végére kifutottunk akaraterőből és a canadian sörből is, így előkerült pár doboz piros kutya is (red dog márkájú sör).











A pumpkin spice-os (sütőtökös, őszi fűszerezésű) külön figyelmet érdemel. Úgy nézett ki mint egy sült kolbász, de az biztos, hogy se a fánkokhoz se a kolbászhoz semmi köze se volt! Ebből hatan nem ettünk meg egy fánknyit összesen és méltón szerezte meg az utolsó helyet átlag 2 ponttal a tízből.

Ekkor kezdtük el sajnálni a gyerekeket. Hogy miért? Hogy az egész kóstolásból kimardtak vagy, hogy a jobb fánkokat megettük? Nem. Azért mert kezdtük átlátni, hogy másnapra milyen fánkok maradtak Nekik :)


A győztes meglepetés befutó lett egy kakaós-kókuszos a Tops-ból, átlag 9 ponttal a tízből! Második a Boston Creamer a Tim Hortons-ból, harmadik-negyedik helyen pedig a Managers’special (Dunkin Donut) és a Double Chocolate (Tim Hortons) végzett.

Talán most kell megjegyezni, hogy a versenyzők között nem szerepelt az egyik kedvenc árusunk a Wilson Farm, mert az egyik helyen éppen elfogyott a fánk, a másik helyen pedig nem árusítottak, ahol próbáltuk beszerezni. Így a teszt hitelessége megkérdőjelezhető és nyomós indok arra, hogy később megismételjük J

A gyerkőcök az egészből nem vettek le semmit és örültek a sok dirib-darab fánknak, amit másnap ebéd után kaptak, oda voltak az atom cukros fánkokért, de egyszer csak Emese megjegyezte: „hi-hi ez úgy néz ki mint egy kolbász” ...



No comments:

Post a Comment