Pages

Tuesday, November 22, 2011

KENYÉRSÜTÉS

Otthon is volt kenyérsütő gépünk, miután megkaptuk kb. egy évig nem is ettünk bolti kenyeret. Mindenféle könyvvel és recepttel próbálkoztam, több kevesebb sikerrel.  Egy idő után elkezdett hiányozni a ropogós tejes kifli és a bolti fonott kalács, de végső pontot Nóri várandossága tette fel a kenyérsütés végére, mikor nem bírtam elviselni, hogy órákon át terjeng a házban a kelttészta illata. No de, amerikába megérkezve, már második héten megkaptuk a gépünket. Hűséges olvasóink tudják, hogy több ok miatt is szereztük be ilyen gyorsan ezt a masinát. Itt nincsenek kisboltok, ahova csak úgy este hatkor beugrunk egy kiló ropogós héjjú fehér kenyérért, nincsenek elszórva a városban jó minőségű pékségek, ahol kicsit drágábban, de jófajta kenyeret lehet kapni. Itt van az előrecsomagolt, szivacsállagú, adalékanyagokkal telepakolt kenyérnek nem nevezhető tészta van, vagy pedig a megfizethetetlen áron kapható általunk is megszokott pékáru.

A könyvtárban véletlenül rábukkantam egy géphez való receptkönyvre. Azóta már háromszor hoztam ki, mert ha itt lejár valami, akkor nem lehet hosszabítani. Vissza kell vinni, majd pár nap múlva ha még bent van újra kihozni. De mivel eddig szerenécsre mindig bent volt, valószínüleg még más nem talált rá erre a kincsre. Kacérkodom a gondolattal, hogy egyszer jó lenne egy saját példány is belőle, de egyenlőre csak kézzel írom ki belőle, a már kipróbált kenyereket. Kétnaponta valami újat alkotok, de még mindig tartogat meglepetéseket! http://www.cooking.com/products/shprodde.asp?sku=277675

Kísérletező kedvemmel, már alsó szomszédasszonyomat is megfertőztem! Most már ő is szívesen nekifog egy-egy újnak, amit nálunk már megkóstolt.
Zoli és Andiék kedvence azonban mégsem ebből a könyvből származik, hanem egy lenmagos dobozon található receptből, ami az oldalukon is fent van.  Persze ezen kívül a gyártó még számos jó receptet közzé tett, íme: http://www.hodgsonmill.com/our-recipe-collection/millled-flax-seed/flax-bread/

A másik számomra még kedves oldal, szintén egy gyártótól:

Egybénként nem terveztem recepteket közzéadni, mert itt köztudottan mások a mértékegységek. Ez még megoldható lenne átváltással, viszont az alapélelmiszereknek is teljesen más az ízük pl. liszt, tej... Az otthoni receptjeim eddig itt nem működnek, így valszeg ez fordítva is igaz! De akinek még is van bátorsága hozzá, nosza rajta!!!

No comments:

Post a Comment