Pages

Monday, March 19, 2012

SZENT PATRIK NAP

Chicago-ban még a folyót is zöldre festik

A Valentin napi vöröset és rózsaszínt felváltotta a zöld és a háromlevelű lóhere. Szent Patrik Írország egyik védőszentje tiszteletére, március 17-én ünnepséget tartanak, nemcsak a hazájában de az Egyesült Államokban is.

Pénteken Emese óvodájában is mindenki zöldbe öltözött, az óvónénik fejére mókás sapkák és rugózó lóherés hajpántok kerültek, ruhájukon kitűzők, lábukon zöld zokni. 
Még a hal akváriumába is lóhere költözött. Persze zöld volt a tányérjuk, a szalvétájuk, a szőlőjük, de még a tejük is (egy kis ételfesték átvarázsolta). 


A napi bevásárlás közben, mi is számos érdekességre akadtunk. Természetesen a fánkok is ünnepi ízvilágot kaptak, amit nem hagyhattam kóstolás nélkül. Egy mentás csokisra esett a választásom, ami természetesen zöld, de éppen kellemesen mentás ízű volt.

A vasárnapi felvonuláskor értettük, meg hogy miért is árultak mindenfelé ennyi pólót, sapkát, trombitát, nyakláncot... Nem messze tőlünk az egyik forgalmasabb úton rendezték meg az ünnepi felvonulást. Nem volt nehéz megtalálni merre is menjünk, mert az utcát ellepték a zöld emberek, csak követni kellett őket. De mire megérkeztünk csak akkor ért minket az igazi meglepetés. 
Hihetetlen mennyiségű ember táborozott, valószínűleg már jó ideje az úttest két oldalán, kempingszékekkel, csemegékkel felszereleve, miközben az árusok középen tologatták a kocsijkukat és árulták a kiegészítőiket, akinek még éppen szüksége lenne rá, illetve a zöld vattacukrukat.

Majd megérkeztek a felvonulók és megkezdődött az ünnepi parádé. Nóri a megérkezésünkkor rögtön elaludt és a skótdudák, hangszóróval felszerelet kamionok, táncosok, zenekarok sem ébresztették fel. Egy háromnegyed óra szúnyokálás után viszont ébredezni kezdett és addigra már nekünk pont elég is volt Emesével, mert mindkettőnket lefárasztott ez a hangos, nyűzsgő látvány.



Hazafelé már a Maszkabálból a kedvenc nótámat énekeltük: „Az igazi férfi mindig zord, az igazi férfi kockás szoknyát hord.”  Emese már egy párszor meg is kérdezett, hogy apa miért nem hord szoknyát. Talán mert skótdudán sem játszik.

No comments:

Post a Comment