Pages

Friday, January 6, 2012

ALBRIGHT KNOX GALLERY ÉS MIEGYMÁS


A mai délután nagyrészét az Albright Knox múzeumban / galériában töltöttük. Ez Buffalo-ban a legismertebb. Mint kiderült minden hónap első péntekén a kiállítások nagyrészét ingyenesen vagy olcsóbban meg lehet nézni. Mi csak az ingyenes részre koncentráltunk, de így is elég sok mindent láttunk és egy 3 dolláros parkolásból kihoztuk a beugrót.



Ezeken a napokon különböző progamokat is szerveznek, mi egy tárlatvezetéshez csatlakoztunk, aminek az volt a célja, hogy a tárlatvezető kiválasztott 3-4 képet, amit közösen kiértékelt a csoporttal, amit vezetett. Az első kép Burchfield Promenade képe volt, aminek teljesen Buffalo-i hangulata van. 
Kicsit szürkébb; itt-ott kopottasabb de mégis vidám és van egy kisugárzása. Jó volt beszélgetni a képről így közösen. 



Nemrég néztünk egy filmet (http://www.port.hu/a_jane_austen_konyvklub_the_jane_austen_book_club/pls/fi/films.film_page?i_film_id=94628)és teljesen annak a hangulata ugrott be nekünk, jó lenne több ilyen programon részt venni, talán majd nyugdíjaskorunkban J.

Én is hozzászóltam kicsit a beszélgetéshez. Néha már van olyan érzésem, hogy amennyiben csak egy pár mondatra szűkül a beszélgetés akkor nem feltétlenül „bukok le”, hogy nem vagyok idevalósi. Ez jó, de azért van még csiszolnivaló szerintem.
Ez is Burchfield vagy a kisvakond ?

Ezután elszakadtunk inkább a csoporttól a kicsik miatt és magunktól fedeztük fel a galéria többi részét. 
Volt itt mindenféle stílus. Volt olyan vászon, ami csak kékre volt festve, vagy olyan ami sárgára és összekenve. Volt egy pár fotó is, amik közül a fagyasztóban lefotózott jégaku tetszett a legjobban J. Voltak azért tényleg nagyszerű festmények is és nem kevés kép híres Európai festőktől.


Krétával rá lehet írni
Beugrottunk a galéria ajándékboltjába is. Szeretjük megnézni az ajándékboltokat, mert mindig sok egyedi dolog van bennük, itt rengeteg ilyen volt. 
Ilyen LEGO-t még nem láttunk
Viszonylag nagy játékos része volt, ahol egy kisebb vagyont is el tudtunk volna költeni. Ebben azért megakadályozott az itteni életformánk és hogy Nóri is közbeszólt, hogy „kaka”. Ez persze a világ legtermészetesebb dolga, de valahogy érzéke van rá, hogy ha bárhova elmegyünk ott kipróbálja a mosdót. Hiába visszük el még otthon wc-re, hiába kérdezzük meg még indulás előtt ebbe mindig belefutunk. 
Mondjuk erre az is rásegíthet, hogy előszeretettel kombinál ételeket. Egy kis narancs után simán lecsúszik egy bögre tej J. Próbáljuk neki mondani, hogy ez így nem jó, de megvan a saját akarata...

Szerveztek egy kis gyerekfoglalkozást is, ahol a csajok ragasztgattak, rajzolgattak és én ezalatt még jobban körbe tudtam nézni!


No comments:

Post a Comment