Pages

Thursday, January 26, 2012

BUFFALO NEWS


A helyi újság, ami 1873 óta informálja a helyieket és kb 180 000 példányban jelenik meg naponta.
Egyszer még egy utazós-főzős tévéműsorban mondták, hogy bármerre járunk a világban érdemes megvenni a helyi újságot, mert többet tudhatunk meg belőle, mint bármilyen utikönyvből. A helyi turista látványosságokon felül ebből tudhatjuk meg jobban, hogy hogyan is élnek, gondolkoznak a helyiek.

Az újság 75 cent, kb 150-180 Forint, amiért kb 40 oldalnyi olvasmány jár. Nem egybe van hajtogatva hanem több részre. A fő hírek egybe téve, külön a helyi hírek, külön a sport és mindig van még egy negyedik rész is, ami változó programajánló, hirdetéses stb.

Mi még pénzt nem adtunk érte J, mert Zsuzsi szokott ingyen példányt hozni az International Institute-ból, ahova angolra jár. Legtöbbször nem nagyon jut idő az átnézésére, de azért próbálkozunk. Jók a sporthírek, főleg ha jól megy a helyi csapatoknak és van egy duplaoldalas képregényes rész, no meg az időjárásjelentés.

Emellett igazi érdekességeket is ki lehet szúrni, például hogy a Harry Potter-ből ismert kviddics játéknak már ligája van és hatodik éve játszák itt az USA-ban, igaz csak földön, de azért seprűnyélen szaladgálnak.




Már azt is felfedeztem, hogy esti mese helyett is lehet használni és mesélni belőle a színes képekről, amiket aztán ki is vághatnak J

No comments:

Post a Comment