Pages

Tuesday, January 17, 2012

FOLYTATÓDIK

Eltelt a téli szünet, ami összességében kb 1 hónap volt és a vizsgákkal se volt gond, mert azokon már december közepén túl voltam. Sok mindent terveztem erre az időszakra, főleg, hogy sokat legyek a csajokkal, ez sikerült is! A betervezett angoltanulásom, szókincsbővítésem csak részben. Leginkább csak angol nyelvű filmeket néztünk esténként Zsuzsival.

apa és anya összementek
Most viszont újraindul a suli és egy új munkát is elkezdek. Érdekes lesz meg tele lesz ismét új emberekkel, új ismeretekkel, de a csajok nagyon fognak hiányozni! A közös délelőttök Nórival, amikor Zsuzsi angolon, Emese pedig oviba volt. Séták, nagy játékok. Valami fog maradni azért, de biztos, hogy ismét sűrűbb lesz. (Pár fotót azért beteszek az itthoni huncutkodásokról)

Három tantárgy lesz Statisztika, corporate finance (vállalati pénzügyek) és operation planning & controll. Kettőből már megvan a könyvem, a harmadik viszont húzósnak ígérkezik 100-150 dollár, majd holnap kiderül hátha mond valami olcsóbb lehetőséget a tanár.

bunkerben
Szóval a munka! Munkák jönnek-mennek, de hála Istennek mindig adódik valami. Eddig vezettem kisbuszt, amiből már nem sok van hátra még két hétig fogom csinálni. Voltam asszisztens a suli konferencia központjában, ahol mindenféle nagyon tuti képzéseik vannak és tényleg élveztem, viszont december végén ezt otthagytam. Mindenesetre nagyon jó élményeim vannak ezzel kapcsolatban.

Nemsokára viszont elkezdek egy gyakorlatot. Ezt a CTP alapítója ajánlotta fel, aki itteni magyar és szem (retina) specialista. Asszisztens leszek a magánrendelőjében.  
a Főkóstoló

Teljesen más mint, amit eddig valaha is dolgoztam, de ezt egy kicsit se bánom. Úgy vagyok ezzel, hogy kipróbálok még egy új területet és kicsit belelátok majd az egészségügyi bizniszbe is.
A rendelő legextrémebb specialitása a szuri. A legtöbb egészségügyi területen ez semmi extra, tart tőle az ember de azt hiszem ez egy kicsit extrém a szem esetében! Erről becsatolok egy cikket, ahol egy korábbi Buffalo-i magyar diák már beszámol erről és erős idegzetűeknek mondom erős idegzetűeknek egy videót is feltett: http://megveszlekkiloraamerika.blogspot.com/2010/09/szemes.html
Teljesen közvetlen kapcsolatban leszek a betegekkel, akiknek a nagyrésze idős (70-80). Ez külön kihívás mind az angol mind pedig a kommunikáció kapcsán. 

No comments:

Post a Comment