Kezdetekben csak tartalék „kenyérként” szolgált, mikor
kifogytunk jó volt elővenni, mert sokáig eláll.
Idő volt mire felfedeztük, hogy
mennyire sokféleképpen falhasználaható étel, az elkészítéstől függően másképp is hívják, de mi ilyenekkkel nem foglalkozunk :) , nem kerestük, hogy mások hogyan is
eszik, magunk fedeztük fel.
- Először serpenyőben próbálkuztunk vele, de mikor többször is
kihullott a töltelék belőle, rájöttem, hogy a melegszendvics sütő alkalmasabb
rá. Pont úgy működik, mint a kenyér, két réteg tortilla közé sajt, felvágott és
legtöbbször zeller és zöldpaprika kerül, majd szépen pizzaszelet szerűen fel
lehet vágni.
- Saláta mellé felnegyedelve és kenyérpirítóban elkészítve
szintén remek kiegészítő.
- Apró kockára vágva és szárazon serpenyőben megpirítva
krémlevesek tetejére is szoktuk szórni.
- De még mindig nincs
vége a felhasználások sorának: ha sajtkrémmel megkenem, felvágottal, salátával
megtöltöm, akkor Zolinak is remek uzsonna az iskolában, mert nem morzsálódik a
lányoknak pedig felvágva helyes kis csigák készíthetőek belőle.
- Legutóbb a csomagolásán található recepetet is kipróbáltam.
Hasonló volt mint egy rakott palacsinta, csak mexikói ízben. Az egészséges
teljes kirőlésű változatából azóta mindig van itthon belőle.
Ezek után, hogy jól
rászoktunk reméljük, hogy otthon is találunk majd valamilyen kedvező árú fajtát
belőle.
No comments:
Post a Comment