Pages

Wednesday, August 8, 2012

BAGEL

fotó a netről

Majdnem egy év kellett mire megkedveltem, az áfonyás változatának pedig rajongója lettem. Először nem értettem miért ilyen népszerű hiszen a fánkok nyomába sem érhet. J

Ezt a péksüteményt eredetileg kézzel formázták karika alakúra, azaz a közepét lyukasra. A tésztáját sütés előtt forró vízben (változó, hogy mit tesznek bele, barnacukrot, malátát, szódabikrabónát) megfürösztik, majd úgy sütik meg. Ettől kívül fényes és szép színű, néha ropogós lesz. Belül viszont jó sűrű, szinte rágós a tésztája. A natúr változat mellett van, hogy a tetejét szórják meg magokkal, rozsliszttel készítik vagy a tésztáját ízesítik fahéjjal, mazsolával, igazi áfonyával!

Emese már az ovódában számos alkalommal találkozott vele. Elmesélése szerint magában szokta enni, de a többiek natúr krémsajtot kaptak hozzá. Természetesen lehet belőle szendvicset készíteni, vagy megpirítani, vagy mint bármilyen kenyeret felhasználni, de mi az áfonyásat csak magában szeretjük!  

Amerikában a népszerűségét az is mutatja, hogy külön bagel-öző helyek is vannak. 

Az én kérdésem már csupán az, hogy otthon is találok-e helyet ahol lehet venni vagy egy jó receptet, amivel hasonlót lehet az ittenihez sütni? J

No comments:

Post a Comment