Pages

Wednesday, August 15, 2012

NEW YORK CITY

Sokáig tartottunk elmenni New York-ba két gyerekkel, két hátizsákkal babakocsival. Viszont kihagyni se szerettük volna, főleg, hogy mi is New York államban lakunk. Az út kb hat óra kocsival, így viszonylag könnyen elérhető innen.
Végül úgy döntöttünk, hogy kocsival megyünk be Manhattanbe és mivel szombaton voltunk így talán a forgalom is jobb volt.

Beérni a városba igazán érdekes érzés volt. Olyan mintha valamelyik amerikai filmbe cseppentünk volna. Rengeteg felhőkarcoló, az autók legalább fele sárga taxi, rengeteg ember és cikázó forgalom. Mindenhol hangulatos kávézók, boltok egyes részeken pedig Szex és New Yorkos kedves párszintes lakóházak.

Először csak autóztunk egy nagyot, körbe a central park-on, majd a városi forgatagban. Utánna pedig leparkoltunk kb féltávon a Times Square és a Central Park között egy parkolóházban.

a híd a Hegylakó c. filmből és Zsuzsi
A Cental Park hatalmas és csak egy részét tudtuk megnézni, de a háttérben ki-ki bukkanó felhőkarcolók, egyes filmbeli helyek és a rengeteg ember és előadó igazán pezsgő hellyé tette.

Volt egy ember, akinek az volt a mutatványa, hogy 1 dollárért viccet mesélt bárkinek, az állatparkos részen különböző mesefiguráknak beöltözött emberek járkáltak, akikkel fotózkodni lehetett, vagy a karikatúristák, fekete rapperek, de a kedvencünk a bűvész volt.

Lenyomott vagy egy félórás műsort. Laza és vicces volt, no meg azért tényleg értett is hozzá.



Miután Nóri is elszundított a sok sétától beindultunk a Times Square felé. Nagy volt a váltás.

Felszerelkeztünk egy óriás jegeskávéval és bevetettük magunkat.

Ahogy közeledtünk egyre sűrűbb lett minden.
Rengeteg bolt, villódzó fények, neonreklámok, de még több autó és ember.

Lüktet ez a város. Olyan mint egy drog. Hiába voltunk fáradtak, csak mentünk és szívtuk magunkba a látványt. Minden sarkon belestünk a keresztutcákba és tippelgettük, hogy adott utcának melyik filmhez hasonlít a hangulata.

Tettünk még egy nagy kört gyalog, természetesen megnéztük kívülről az Empire State Buildinget, majd ismét a kocsi felé vettük az irányt. A kocsival ismét fordultunk még egy párat, figyeltük a taxikat leintő embereket és próbáltunk balesetmenetesen kikerülni. Nem egyszerű itt a közlekedés azért, még hétvégén se.




No comments:

Post a Comment