Pages

Sunday, August 5, 2012

ROCK AND ROLL HALL OF FAME, CLEVELAND



Nehéz szavakba önteni ezt az élményt. Ez a hírességek csarnoka azt hiszem életreszóló élmény marad.
az egyik legjobb "gitár" :)
Kb 3-4 órát töltöttünk itt, de kettesben még tovább is el tudtunk volna nézelődni. Először a Rock and Roll történetén vezettek végig (a kifejezés Clevelandben hagzott el először egy rádióban).

Izgi videó bejátszások voltak, ahogy az akkori társadalom vérlázítónak, sátáninak, nyers szexnek, bomlasztónak vagyis egyértelműen kerülendőnek állította be az új jelenséget. 
Volt némi gitártörténelem, átvezetés különböző zenei korszakokon, kivetítőn Elvis koncertfilm, videók a Beatlesről, Mick Jagger-ről teltházas koncertekkel, az egyes előadók koncertruhái kiállítva, vagy Jim Morrison College diplomája. Láttuk Michael Jackson Thriller című klipjében szereplő maszkját és dzsekijét, de Elvis bőrdzsekije is ki volt állítva egy pár méterre a Lincoln autójától. Mindenhol rengeteg érdekes tárgy volt, azon beszélgettünk, hogy ennyi mindent hogyan sikerült egyáltalán összegyűjteni. Ahogy végighaladtunk mindenhol szólt a zene, mindig az, ami éppen a kiállításhoz kapcsolódott. Ezen kívűl több helyen is volt pluszban fejhallgatós, vagy érintőképernyős zeneválasztás hatalmas hangtárból.

Minden évben új zenekarokat választanak be a rock and roll hírességei közé. Erről is voltak fotók, videók, de egy külön moziteremben vetítés volt az adott év beválasztott előadóiról. 

a ZZ Top Eliminator-a vs
a mi duplababakocsink
Nagyon jó hangulata volt, ahogy összevágták a dalokat, videókat hozzá, néha valami személyes kommenttel kiegészítve a díjazott részéről. Mi 1995-ös évre értünk be a vetítésre és 2004-es évig néztük, ekkor szólította el a természet Nórit J Ha rajtunk múlik végig néztük volna, de így is nagy élmény volt.

gitárok a Metallica különböző koncertejeiről + koncertruha
(kép a honlapról)
Külön szekció volt szentelve Pink Floyd the wall-jának, de rengeteg zenekarnak volt nagyobb kiállítási része. Sajnos fényképeket nem igazán lehetet csinálni, így a honlapot ajánlanám: http://rockhall.com/

Hihetetlen részletek és mennyiségű relikvia volt itt. Ki volt álítva például a Born in the USA eredeti dalszövege, a csíkos papír, amin megszületett. Majd fotó arról, hogy ezt a papírdarabot amerikai űrhajósok kivitték az űrbe.

Szóval egyik barátom kifejezését használva egy igazi „metál” hely!

No comments:

Post a Comment