Pages

Sunday, April 22, 2012

CSALÁDTÁMOGATÁS ÉTKEZÉSI UTALVÁNNYAL

Az itteni családtámogatásnak bevett formája a különböző ételutalványos rendszerek. A két legismertebb a Food Stamp és a WIC. Az elsőt a nagyon alacsony jövedelmű amarikai családok kaphatják a második pedig kimondottan a várandós anyukákat, vagy kisgyerekeseket támogatja.
a "mi" boltunkban az ár mellett
vannak hasonló címkék
Mindkettőnél kajacsekkekel. Ezeket táplálkozási szakértők (nutritionists) állítják össze és a különböző élelmiszerkategóriájú csekkeket csak adott termékkörre lehet beváltani. Ezeket bizonyos boltokban jelölik is. A környékünkön is van egy bolt, ahovaszegényebbek járnak és mindig lehet látni, felpakolt kocsikat és csekkekel zsonglőrködő embereket. Ebben a boltban a polcon is mindent jelölnek, hogy beletartozik-e az adott termékkörbe.

egy amerikai bevásárlásunk


Olvastam, hogy otthon is próbálnak ilyesmi irányba menni a családi pótlékkal kapcsolatban. Itt azt hallottam, hogy úgy szoktak visszaélni a rendszerrel, hogy egyes kisboltosok beváltják a kajacsekket készpénzre, de csak kisebb névértéken, így a család aki kapná kisebb összeget tud felhasználni. Ez persze jogtalan és a rendőrök tartanak ellenőrzéseket. Megnézik, hogy mennyi volt a bolt forgalma papíron (ami a pénztárgépben van) és a valóságban (áruforgalom alapján), ha nagy a különbség akkor gyanús, hogy valami simlisség volt...

No comments:

Post a Comment