Pages

Monday, April 23, 2012

GLOBAL FEST – CANISIUS COLLEGE

A Canisius  egy nemzetközi fesztivált szervezett, ahol a különböző népek ízei találkozhattak. Ez két dologban is érintett minket. Az egyik, hogy bevállaltunk egy kis desszertkészítést, a másik pedig hogy mi is részt vettünk rajta. Az első azért hosszas fejtörést, próbasütést és kóstoltatást jelenetett. 
Több szempontot is figyelembe kellett venni:  mi az ami magyaros, ami helyi alapanyagokból is elkészíthető és végül, hogy átmegy-e az amerikaiak ízlésén. Végül a zserbóra és a klasszikus két linzer tészta közötti almás töltelékű pitére esett. Próbálkoztunk volna még kókuszgolyóval, de az itteni alapanyagokból sehogy se akart működni.
almacsutkatorta, ezt nem sütöttük meg :)
Mennyiséget tekintve 80-100 szeletet kellett sütni, de azért nem kell aggódni, az alapanyagok árát elszámolhattuk. A zserbót egymagam, azaz a lányokkal lesütöttem, becsomagoltam két nap alatt, viszont az almást frissen szerettem volna készíteni, ezért ehhez már gyerekfelvigyázós segítséget kértünk. Köszönet érte Áginak!
Zolival így ketten pucoltuk és reszeltük az almát, mert ugye ez volt csak benne az igazán időigényes rész, közben pedig a lányok élvezték, hogy Ágival játszhatnak.

Estére pedig szomszédaink, azaz Andiék elvállalták lányainkat (vacsora, főzés, altatás), így én is elmehettem a buliba! J

Még szerencse, hogy a kipakolás miatt időben érkeztünk, mert így saját asztalunk volt és nem kellett végigállni a 200-300 fős kígyózó sort! Az asztalokon ki voltak címkézve az ételek nevei, hol lehet megvenni hozzá az alapanyagokat, vagy hogy mi van benne. Volt görög, olasz, kínai, japán, spanyol, mexikói, francia, indiai, ukrán és magyar! 

Igazán jó volt új ízeket érezni! Miután többször is végigkóstoltunk mindent megnéztük a műsort is, ami még hátra volt. Az afrikai dobosokról lemaradtunk a kóstolgatások miatt, de a többi nagyon tuti volt. 
Ír táncosok, egészen kicsik is, két hastáncos lány, egy salsacsoport, akik közül páran utána táncot is tanítottak. Kb. tízre értünk haza tele pocakkal alvó gyerekek mellé!

Ja és a sütink mind elfogyott!



No comments:

Post a Comment