Pages

Friday, April 6, 2012

HARLEY DAVIDSON MÚZEUM - MILWAUKEE, WI


Serial number one, 1903
100% amerikai életérzés! Magával ragadó, interaktív és izgalmas kiállítás. Minden percét élveztük, csak akkor lehetett volna jobb, hogyha a motorzás szerelmesei is lennénk.
A múzeum pedig egyedülálló, ez az egy Harley múzeum van a világon!

csaladi, oldalkocsis Harley
A kiállítás kronológiailag visz végig, miközben több száz motort láthatunk. Óriásplakátokat, Harely-s kiegészítőket és mindenhol érintőképernyős kijelzőket, hol plusz információval hol pedig játékokkal.
régi, postásmotor
partiőrséges, de volt katonai is
Volt olyan játék ami tényleg csak játékcélból volt ott, de volt egy olyan is, ahol a saját Harley-nkat állíthattuk össze.
Különböző típusok, benzintank festések, oldal csomagtartók és miegymás között választhattunk, vagy akár random módra a számítógép állított nekünk össze egyet. Ha megadtuk volna az emailcímünket, akkor még árajaánlatot is küldtek volna rá.

Lenyűgözőek voltak a különböző plakátok, valódi képek a régi időkből. Az én kedvencem ez a Coca-Cola árus Harley volt.
Hihetetlenül jó hangulata van. Csak ránéz az ember és elmosolyodik. Rengeteg történetet tudnék elképzelni egy országból és korból, amiben én nem is éltem.

Zsuzsinak pedig ez a fagyis Harley tetszett a legjobban:



Egy külön részen különböző extrém sportos dolgokat gyűjtöttek össze. 
A jégen való motorozás talán nem olyan durva, de a motoros póló azért elgondolkodtató...
Nem beszélve a motoros fogatról, ahol lovak helyett két motort fogatnak a kocsi elé.




A kiállítás egy külön szárnyában a restaurátoroknak van egy külön részlege, ahol szintén százszámra várják a motorok, hogy helyreállításra kerüljenek.
Valahogy úgy képzelem, hogy ez egy motorszerelőnek az álommunkahelye lehetne.


A különböző benzintank festésekből is volt egy csokorravaló. Mindenki választott egy Neki tetszőt, a lányoknak természetesen egy lila volt a kedvencük, nekem meg a 85. évfordulós. 


A kicsik másik nagy kedvence a gyereksarok volt, ami szintén ütős volt. Motoros mesekönyvek, amiben a hercegnőt egy fehér lovon, ó nem is, egy Harley Davidson-on érkező lovag menti meg. 
A legnagyobb viszont egy játékmotor volt, amin lehetett dudálni egy joystick-el gyorsítani, fékezni, no meg meglovagolni a Harley-s életérzést. Természetesen ezekhez illő motoros szerkók közül is lehetett válogatni. Hát nem vagányak?
No még egy videó hozzá:





régi cserkészbringa
robogó
Láttunk mindenféle érdekességet is, amikről nem is tudtuk, hogy ilyeneket is gyártottak. A legmeglepőbb talán a motoros szán, a golfkocsi meg a motorcsónak volt. Ki gondolta volna... No meg volt egy gyerekméretű, de azért 90 lóerős kismotor is.


Nagyon igényesen volt összeállítva minden az utolsó részletig.


És egy pár gép a kedvenceink közül:



A kiállítás végénél volt kiállítva vagy tíz motor, amikre fel lehetett ülni, nyomkodni, nézegetni őket. Előtte pedig egy óriás képernyőn mindenféle utakat, tájakat vetítettek.
Legvégül pedig a motorok, amikre ki ne emlékezne !!!


1 comment:

  1. Már rég jártam itt, de most elolvastam minden (számomra) új postot. Nagyon jó olvasni a blogotokat! Zoli, a suliban mi a helyzet? A kiscsajok lökik már az angolt? Még, még még!!!
    puszi, Szilva

    ReplyDelete