Pages

Tuesday, April 24, 2012

WHITWORTH FERGUSON PLANETÁRIUM

Egy kettesben töltött délután meglepetés helyen! Nincs kaja és lazán öltözzek, volt hozzá az utasítás! Mikor már közel voltunk egy táblán csak ezt csíptem el: Speech clinic! Ajajjj! De kiderült, hogy az alatta lévő kiírás a célállomás, azaz a planetárium.

De még ez is kevés infó volt ahhoz ami ránk várt. Mert otthon ugye hatalmas kupolás épület várja a látogatókat ismeretterjesztő előadásokkal (legalábbis amiken eddig én voltam), itt viszont közel sem ebben volt részünk. Egy épületen belül egy kis terem fogadott minket. Három környi ülőhely volt középen a vetítővel. A várakozás alatt tényleg érdekes infókat olvasgathattunk, közben pedig egy férfi „szórakoztatott” minket mindenféle dologgal a előadókról, családjáról, technikai információkról.  

A showra előre kellett jegyet venni, így addig nem kezdődhetetett amíg mindenki meg nem érkezett, mert ha bezáródik a dupla ajtó... Tudtomon kívül country zenét választottam a lézershowhoz (három különböző randiidőpont közül kellett választanom). A country music laser show így utólag is jónak bizonyult, mert ebben annyira nem vagyunk otthon. Lányainkra gondolva rózsaszín szemüveget kértünk mindkettőnknek. Teljes sötétben egyszercsak megszólalt a zene és a szemüvegnek köszönhetően az egész látóterünket betöltötték a villódzó lézerfények. Az agyunkat és a szemünket csak bombázták a meg nem álló figurák, arra kellett figyelni, hogy néha pislogjunk is közben. Azt viszont nem értettük, hogy egészen kis gyerekeket miért hoztak el rá.


Az utolsó szám igazán ütős volt, igazi amerikai hazafias gondolatokkal. Kifelé jövet azt is megtudhattuk, hogy nem meglepő módon egy családnak pont ez tetszett a legjobban. És mivel ez volt a befejezés, így ez maradt bent a fejünkben is. De nem ezzel búcsúzom, inkább a kedvencemmel, amibe érdemes belehallgatni a hangulat kedvéért!


No comments:

Post a Comment