Pages

Monday, April 16, 2012

GIORDANO’s & PALERMO’s PIZZA

Kicsit visszatérünk még a Chicago-Milwaukee –i hosszúhétvégénkre és a lányok kedvenc ételére a pizzára!

A pocakunkat már az utazás előtt előkészítettük két pizzás tervre is. Az első a Chicago-i különlegesség a deep dish pizza, ami egy töltött/réteges pizza. A pizzát nem egy lapos kerámia lapon sütik, hanem egy spéci magasabb falú edényben. Az egész körtepsit beteríti a pizzalap (a belső oldalát is) és ekkor jön a trükk a sajtszósz, amibe természetesen beszórják az általad választott feltéteket (inkább betétnek kellene hívni, de hát elég furán hangzik a betétes pizza...) Utánna még egy vékony pizzatészta és következhet az igazi feltét. Durván kiadós és nagyon finom! A pizzát a Giordano’s egyik éttermében ettük, ahol nyitott konyha van az étterem közepén, így amíg vártuk, hogy elkészüljön mindent jól ki tudtunk figyelni. A kör alakra kinyújtott tésztákat rutinosan csak dobálták a levegőben, attrakciónak is jó volt.
A Palermo’s pizzagyárat pedig Milwaukee-ban látogattuk meg, véletlenül találtam a honlapjukra, de rögtön tudtuk, hogy ezt nem szabad kihagyni. Hihetetlen, hogy milyen jó gyárlátogatásokat tudnak itt szervezni. Bár azt hiszem, hogy az ilyen túrákra otthon se lehet panasz. 
Egy kis videóval kezdtünk a családi vállalkozásról és a fejlődésükről, utánna bejött az igazgató is (az alapító fia) szólt egy pár kedves szót és köszönte, hogy eljöttünk. 
Ezután néztük meg az üzemet (ablakon keresztül a higiénia miatt) az óriás sajtdarabokat, pepperoni szalámikat... Nem utolsó sorban pedig egy pizzázó-kávézó helységben frissen sütött pizzákal oltottuk étvágyunkat. A helységben különböző termékeiket és az olasz konyhára jelemző kiegészítőket is lehetett volna vásárolni, amit mi nem tettünk, viszont a wc is tartogatott némi kuriózumot. Olasz kiírások az ajtón, miután pedig bemegy az ember némi olasz nyelvlecke és egy szökőkutas kézmosó. Élni tudni kell!!!

No comments:

Post a Comment