Pages

Tuesday, June 5, 2012

EAST AURORA


Tőlünk egy kb 20 mérföldre lévő kisvárosba tettünk látogatást, ami elsőre rabul ejtett minket. Itt is el lehetne képezlni a következő éveinket egy jó kis állással kiegészítve.

Elsőként egy 1930-ban alapított és azóta is működő boltot látogattunk meg. „Vidler’s is much more than a store – we’re shopping entertaintment at its best! So relax and take a step back in time as you stroll through our amazing five and dime!” És ez pontosan így is volt. 
uborkás fogkrém és bacönös cukorka is kapható :)
Csupán egy boltot végigbogarászva nagyobb élményt kaptunk, mint egy plázás vásárlás esetén. Az eredeti épületben, tetején a jellegzetes kék inges piros kötényes figurával, az eredeti fapadló borítással működik három generáció óta ez a vegyeskereskedés. Azt a hihetetelen mennyiségű és fajtájú árut fel sem tudjuk sorolni, amivel ott találkoztunk.  A szórólapjukon saját maguk is négy csoportba sorolták be őket, úgy mint cukorkák és édességek, ajándékok és ékszerek, játékok és konyhai eszközök. 
Üres kézzel természetesen nem lehetett eljönni, így végül egy fagylalformájú süterménykiszúrót vettünk, amiket már  egy ideje gyűjtök és ha meglátunk egy különleges darabot rögtön elcsábulok. Itt azért nehéz volt választani mert a padlótól a mennyezetig vagy másfél méter széllességben csak ezek voltak kitéve.
Miután kiszabadultunk a boltból  még sétáltunk egyet a fő utcán, ahol egyedi kis gyögyszemek voltak az üzletek. Talán, mint Szentendrén.  Ezek után elmentünk egy játszóházba, amit ráadásul ingyenesen látogathattunk meg. Ez azért több volt egy sima játszóháznál. A célja az volt, hogy néhány országból ízelítőt adjon játékos formában.  Így ki lehetett próbálni néhány nemzet népviseletét, szélmalmot forgatni, csempére írni, hajón árutszállítani, rizzsel játszani, hangszereket kipróbálni...
Mindemellett lehetett pályán golyótkilőni, horgászni, kertészkedni, piaci árusnak lenni, babakonyhában főzni, teríteni, autópályát és házat építeni, barkácsolni, logikai játékot megfejteni. A kedvencem a konyhakert volt, ahol borsót, paradicsomot, répát és kukoricát lehetett szedni illetve a tyúkoktól begyűjteni a tojást. Minden igényes formában volt kialakítva, se nem túlzsúfolva, se nem túlharsogva a másikat. 
Külön vödrök voltak kihelyzeve, amibe a koszos játékokat be lehetett dobni és egy csoport után már rögtön takarítottak, törölgették az eszközöket. Az amerikaikra jellemző hihetetelen mértékű légkondicionálás vett rá csupán minket az indulásra, mert annyira átfagytuk, hogy kifejezetten jól esett  beülni az átforrósodott autóba a parkolóban.
 
Egy kis falatozás után egy játszóteret vettünk célba, ami hihetetlen környeteben volt. Hatalmas fák, szemetgyönyörködtető fű, mókusok, madárcsicsergés... be sem lehetett telni vele. Mint valami nemzeti parkban... A lányok még mindig nem dőltek ki ennyi élmény és játszás után, így megkerstük a Fisher Price-os játékboltot, mert itt van ennek a játékgyárnak a főhadiszállása. Semmi extra nem volt, csupán, hogy egy egész játékboltnyi helyet ezzel az egyetlen márkájú játékkal töltöttek meg.

Itt persze egy kis alkudozásba kerültünk Emesével, aki pont a babaházukhoz illő nagylányt és babakocsit szerett volna magának nagyon-nagyon, de végül sírás nélkül visszatette a polcra. Szinte hajthatatlan volt, majd azzal tudtunk a lelkére beszélni, hogy Nekik mekkora babházuk van és lehet, hogy más kisgyerek csak ezt a kislányt babakocsival tudja majd megvenni. Ő is érezte, hogy ez az indoklás nem teljesen kerek, de azért hallgatott ránk! (Mint kiderült a házat, amit nyertünk $99,9 dollárért árulják. )
A bolt mellett egy hatalmas füves részen autó méretű figurák voltak kitéve, ami persze segített megtalálni, hogy hol is van az üzlet, nekünk pedig jó móka volt a fényképezésre. 

Innen már hazafelé vettük az utat, de még megálltunk Elmában egy 100%-ban amerikai termékeket árusító boltban. Ez is hasonló vegyeskereskedés volt mint a Vidler. Itt is megtaláltható volt minden a fogkefétől a lekvárig szépen egymás mellett! J Ezek után furcsa módon Emese aludt az autóban, Nóri pedig végig babázta és magyarázta az utat.






No comments:

Post a Comment