Pages

Sunday, September 4, 2011

AUTÓVÁSÁRLÁS - JUHÚÚÚ


Sikerült vennünk egy autót!!! Egy 1998-as Honda Accord-ot! Sajnos ez nem szerepelt az e havi szavazandó autók között, de mi nagyon örülünk neki!
Nem olyan egyszerű ez az autóvásárlás, mint amennyire először tűnt. Máté szerdán elvitt és megnéztünk közösen három autót (2500 és 3000$) közöttieket. Az egyiket teljesen megette a rozsda, nem volt küszöb és valami gumicuccot ragasztottak rá, hogy takarja a hiányosságokat, a másiknak furcsán kattogott a motorja és égette az olajat, a harmadikban pedig volt kb 250e kilométer és vmi gyanús volt, furán viselkedett az autókereskedő.
Sokáig úgy tűnt, hogy egy-két hétig nem is fogunk tudni autókat nézegetni, mert sokan elutaztak a hétvégére és a suli is beindult mindenkinek. Ismét Noéni mentett meg minket, mert kölcsönadta hétvégére az autóját! Így péntek reggel már néztem a friss hirdetéseket és rögtön leegyeztettem estére egy időpontot a Hondára, hála Istennek elsőként nézhettük meg, így nagy előnyből indultunk. Az eladó egy amerikai pár, akiknek már nyolc éve megvolt ez az autó, csak örökeltek egy újabbat. Hihetetlenül szép részen laknak, van két gyerekük és még két kis kínai lányt örökbefogadtak, nem tűnnek olyannak, akik át szeretnének verni minket, így gyorsan meg is állapodtunk. A környéket nehéz leírni, de talán az amerikai filmekben se forgatnak ennyire tuti helyeken. Mindenhol 10-15 méteres előkert+kocsifelálló, semmi kerítés, hatalmas fák és gyönyörű házak.
Az autó nagyon szép, nekem mindig nagy kedvencem volt a Honda Accord, most majd jól megismerhetem. Itt az a rendszer az adásvételnél, hogy az eladó leszereli a rendszámot, amit le kell adnia biztosítójának, hogy ezzel igazolja, hogy már nem használja. Így péntek este még áthozták az autót hozzánk, leparkolták és a feleség vitte vissza a férjét. Mi egyelőre rendszám nélkül sajnos nem használhatjuk, előtte még nekem is biztosítást kell kötni rá, regisztráltatni és 10 napon belül műszakiztatni.
Valószínűleg lyukas a kipufogója, azt mindenképpen rendbe kell tenni reméljük, hogy más nem derül ki. A fényezése itt-ott erősen megkopott, főleg a tetején, ott lehet, hogy rácsöpögött vmi. Rozsda csak módjával van, ami egy 13 éves autótól egyébként is elvárható. Az elektronikus dolgok tökéletesen működnek belülről pedi tényleg egy luxus lesz, egy takarítás után meg pláne J.
Már alig várjuk, hogy használjuk!!!


No comments:

Post a Comment