Pages

Wednesday, September 28, 2011

KIHÍVÁSOK

Természetesen idekint is vannak olyan események, amik nehezek, vagy még nem kiforrottak. Többek között ilyen, hogy mikor tudok több munkát vállalni, az amit jelenleg csinálok, azt még meddig csinálhatom. Bürokratikus dolgok, amiket csak sok lépésben tudunk elintézni vagy, hétköznapi apróságok, hogy mikor lesz saját mosógépünk hogy ne kelljen mosodába járni.
Emese óvodába szoktatása se volt egyszerű, első héten ottmaradtunk Vele, de első nap amikor otthagytuk háromnegyed óraát sírt, következő nap már csak öt percet, azóta pedig ügyesen ottmarad. Ugyanakkor folyamatosan foglalkozni kell még Vele, hogy szavakat tanuljon, meg tudja csinálni a mutogatós énekeket  és remélhetőleg lassan majd énekelni is tudja, aztán bízunk benne, hogy utána vmi kisbarátnője, barátja is lesz majd.
A pénzkeresés is bizonytalan, de az biztos, hogy nyitott szemmel járunk és vezetünk. Bármi utcaszélre kitett dolgot vagy földön heverő 1-5-10 centest rögtön kiszúrunk! J Vannak lehetőségek pénzkeresésre, de nem olyan egyszerűen,  több energiát kell majd erre fordítani, hogy ez is működjön.  
Emellett próbálunk minél jobban beilleszkedni, megismerni az itteni világot és az amerikaiakat. Eléggé sokszínű irányultságaik vannak, nagyon liberálisak, néha már túlságosan is. Nekem külön kihívások az iskolai csoportmunkák. Nem egyszerű velük, teljesen más beállítottságaik vannak. Az az érzésem, hogy sokkal inkább elfogadóbbak, kevésbé kérdőjelezik meg a dolgokat kevésbé gondolnak  bele a következő lépésekbe. Magam se tudom, hogy ez mennyire általános, vannak kivételek, de küzdök Velük. Nemzetközi diákként valakik kicsit kívülállóként is kezelnek/kezeltek,  energiaigényes kijönni ebből a skatulyából. Azért ki kell hangsúlyoznom, hogy ez nem mindenkinél van így, valakiknél első perctől kezdve sikerült kialakítani a szimpátiát és lehet rájuk számítani, építeni.

No comments:

Post a Comment