Pages

Thursday, September 22, 2011

EMESE 4 ÉVES

Szombaton volt Emese születésnapja! Reggeli után közösen megsütöttük a tortához a piskótát a lányokkal. Nem szerettünk volna boltit venni, mert abban rengeteg cukor van, így a meglepetés helyett a közös készülődést választottuk. Tudtuk előre, anélkül hogy megkérdeztük volna, hogy epreset szeretne, ezért már úgy vásároltunk hozzá. Idénytől függetlenül itt mindenféle gyümölcs és zöldség is kapható, frissen, nem fagyasztva. Természetesen eper is és ami még meglepőbb, hogy nagyon jó íze volt.  Nemcsak szép, de édes is volt. A délelőtt folyamán hivatalosak voltunk egy főiskolai rendezvényre, ahol ingyen kaja is volt. Persze   végigkóstoltunk mindent, de a legtutibb a hamburger volt, amit mi állítottunk össze. Volt még grillezett csirkemell, saslik, saláták, kukorica és rengeteg cookies (kekszszerű édesség), amiből hozni is tudtunk. Minden asztalt héliumos lufik díszitettek, persze azokból is kértünk párat, ha már szülinap van. Kettőt kikötöttünk a veranda korlátjára is, mert itt úgy divat. Hazafelé Nóri ki is dőlt az autóban, így itthon kipihenve folytathattuk a további készülődést.
A tortakrém citromos, tejszínes, ricottás volt amibe persze szintén segítettek a lányok kerverni, kóstolni, díszíteni. Emese egyésevel megmosta és megtörölgette az epreket, Nóri viszont sorra tüntette el a pocakjába. J Úgy terveztük, hogy Andiékkal közösen fogunk tortázni estefelé, így előtte egy kis meglepetés ajándék következett. Egy sablonos öltöztetős rajzolót találtam az egyik boltban. Egy előre megrajzolt női alakra lehet ruhákat varázsolni különböző sablonok segítségével. Szerintem eltaláltuk, mert vagy egy órát biztos öltöztette egymás után a lányokat, rajzolta a ruhák mintáját és szinezte sorra őket. Bevallom őszintén még én is szívesen dolgoztam vele. J

Megérkeztek Andiék és tőlük vízfestéket kapott, majd gyertyát gyújtottunk. De ezzel még nem volt vége a dolgoknak. Másnapra is tartotgattunk neki ajándékot: reggel elkirándultunk a Buffaloi állatkerbe. De erről majd folyt. köv!

/ Véletlen, de pont erre a napra esik a házassági évfordulónk is, Zsuzsit ezzel a duplo toronnyal leptem meg: 

Emese segített elkészíteni, majd jött egy Nóri-tornádó, aki az egészet lerombolta J


No comments:

Post a Comment