Pages

Wednesday, October 12, 2011

BABAKONYHA

Réka említette, hogy az egyik kirárusításnál (garage sales) láttak egy babakonyhát is, ami eladó. Előző este megbeszéltem a lányokkal, hogy reggel elmegyünk, hogy megnézzük, de ügyesnek kell lenniük, hogy ha a néni meglátja őket, akkor hátha olcsón odaadja, de ha nagyon drága lenne mégis akkor nem vesszük meg, csakhogy nehogy nagyon beleéljék magukat. Szerencsére a konyha még megvolt és a lányok rögtön odaszaladtak játszani. Én addig óvatosan megkérdeztem, hogy mennyibe kerül. 5 dollárba! Nem vicc! Az otthonit hosszas keresgélés után a legolcsóbb helyen 12 ezer Ft-ért vettük! És ez is fortyog, bugybérokol, kattog, ha főznek rajta, igaz kis láboskák és kiegészítők nem voltak hozzá.
De ezt itthon gyorsan megoldottuk: egy-két műanyag tálka, kis fakanál, tészta, bab, gesztenye és már indulhatott is a főzés! Persze csak a takarítás utána! 


Emese 11-től este 7-ig egyfolyátban főzött sőt, még elalvásnál is arról beszélt, mit fog holnap készíteni. Ahhoz, hogy a kép teljes legyen a héten még beszereztünk egy pénztárgépet is. De aki, azt gondolná, hogy micsoda költségekbe verjük magunkat játékügyileg, annak elárulom, hogy ezt is használtan vettünk egy használtruha boltban fél dollárért, amiből még 25% diákkedvezmény is lejött! Mert ugye a lányaink babakonyha és pénztárgép függőek! Visszatérve a kiárusításra, még vettünk egy csinos kis parafatáblát ajándékba és két kis barkácsolni valót a lányoknak, amit csak úgy odaadott az eladóhölgy. Magyarországon miért nincsenek ilyen kiárusítások???

No comments:

Post a Comment