Pages

Friday, October 7, 2011

ÓVODA 2

Emese most már igazi kis óvodás lett, a kezdeti nehézségek után minden nap várja, hogy mehessen oviba és, hogy aznap éppen mit fognak csinálni! A héten kicsit meglestem, a folyosón minden teremnek van egy kicsi ablaka ahol be lehet látni de a gyerekek nem látnak ki. Egyik nap én mentem érte és vagy 20 percen át néztem, hogy mik történnek. Ügyesen csinálta a feladatokat, nézegette a mesekönyveket. Amikor éneklésre került a sor, amit mutogattak is a többiek, akkor le volt maradva, de csinálta Ő is.


Beszélgetni még nem beszélget, bár minden nap nézünk a youtube-on meséket angolul vele és tanítgatjuk mindennek az angol nevét. Azt mondják mások, hogy legtöbb esetben eltelik így egy-két hónap aztán egyik napról a másikra elkezd beszélni. Bízunk benne, hogy vele is így lesz. Nem lehet Neki egyszerű, volt, hogy azt mesélte,  hogy akarta hívni a többieket babakonyházni, de nem tudta, mert nem tudott velük beszélni. Máskor viszont örömmel mesélte, hogy már két barátnője is van, igaz még nem beszélgetett velük, de már kinézte Őket magának és mosolygott rájuk! Viszont már volt, hogy közösen libikókázott egy kislánnyal! Mi minden kis dolognak nagyon örülünk.


Jó kis oviba került, mindig kitalálnak Nekik valamit. Volt már almakóstoló (piros/zöld/sárga), hogy kinek melyik ízlik legjobban, temészetesen kiragasztották az eredményt, Emesének mindhárom nagyon finom volt J. A héten piros pizsamás buli volt, ha nem volt prios pizsi, akkor vlami pirosat kellett felvenni. Apiros lama-s mese miatt. A legtutibb vizont csak most lesz, kirándulás lesz a Pumpkin fest-re (sütőtökfesztiválra)! Amikor megtudta, akkor ragyogó szemekkel jött haza, hogy milyen nagy buli lesz! Általában Zsuzsi viszi és hozza én pedig várom, hogy milyen meglepi érkezik haza. Itthon már kész gyűjtemény van a rajzaiból a nappalifalon, de van, hogy falevelet hoz, vagy ragasztott dolgokat, de az első napokban a műanyagat poharát is hazahozta. Sokszor van, hogy az óvónénik szeretnék kirakni a terem falára a rajzokat, de Ő nem enged, az itthoni meglepi fontosabb!

No comments:

Post a Comment