Pages

Tuesday, May 22, 2012

BARKÁCSOLÁSOK – KÖNYVTÁR, TEMPLOM

Mindkét lány nagyon szeret barkácsolni értsd ez alatt rajzolás, festés, ragasztás, de számos más kézműves foglalkozást is. Emese már magától is ki szokott találni dolgokat az itthon levő alapanyagokból. Ezen tevékenységek iránti rajongása abban is látszik hogy amiből csak lehet kettőt készít az oviban, egyet Nórinak is, legtöbbször kéket, mert az a Nóri kedvec színe és rá is írja a nevét. Így, ha valami gyerekprogram van barkácsolással egybekötve, akkor örömmel jönnek.

A szerdai könyvtárhoz és az amerikai gyülekezethez valójában az angol miatt ragaszkodom, de ezzel kiegészítve nekik is csábítóak ezek az alkalmak. Mindig igényes és szép dolgokat készítünk. Az egyik kedvencem, amit legutóbb anyáknapjára a templomban csináltak. Papírzacskóra rajzoltak, ami a csomagolópapírként funkcionált, azaz ebbe került az ajándék, ami a következő volt: egy színes kis fémvödröt matricákkal feldíszítettek. Egy képeslapszerű kartonra színtén rajzoltak és a belsejében egy papírkereszt volt perített papírból, amiben a virágmagok voltak. A keresztet kellett elültetni, egy kis földbe, amit szintén kaptak és ebből nőttek ki anyáknapjára a virágok.

Emesének már kettő is előbújt. Nóri lehet hogy nagy lelkesedésében egy kicsit túllocsolta az övét, mert még semmi nem jött ki a földből.  A könyvtárban, most papírsárkányos mesék voltak, ezért ők is sárkányokat díszítettek, amik ki is vannak téve a nappaliban. 
Engem leginkább a templomban a gyerekfoglalkozáson lévő dolgok érintenek meg, hogy mennyi előre elkészített  keresztény barkáccsomag van, amit meg lehet vásárolni akár interneten is és utasítás szerint csak összeállítani, kiszínezni segítve ezzel is a gyerekeket a tanításban.  A konyhában, nappaliban gyerekszobában különböző díszeik vannak már kitéve.

No comments:

Post a Comment