Pages

Monday, May 21, 2012

WECP FAIR / WESTMINSTER ADOMÁNYGYŰJTŐ NAP

Emese óvodájának éves adómánygyűjtő vására került szombaton megrendezésre. Már hetek óta készültek a szervezők erre a nagyszabású rendezvényre és úgy tűnt nekünk is illik megjelennünk. Egyértelmű volt, ha már a lányunk ingyen jár ebbe a nagyszerű intézménybe. Zoli önkéntes munkát is vállalt, amire szintén minden családot megkértek. Legtöbben az egyes játékoknál segítettek, mások pedig a kipakolásnál, bepakolásnál vagy a büfében. Ismét volt raffle – tombolaszerű játék, ami nekünk kifejezetten szimpatikus a Canisius College – Graduate Cocktail Party bejegyzésben már írtunk az adománygyűjtésnek ennek a formájáról, ami cseppet sem aggresszív és valamennyi izgalmat is nyújt a nyereményjátékkal egybekötve.
Az óvodában egy jó ideje ki volt helyezve pár játék, amire a tombolajegyeket be lehetet dobni és amivel reklámozták az eseményt, de mi akkor még nem foglalkoztunk vele. Leginkább Zoli választotta ki a helyszínen és dobta be a szelvényeket, de erről majd kicsit később. 
A parkolók területén hatalmas ugrálóvárak, kisvasút, körhinta, óriáskerék, arcfestő és barkácsoló asztal és még számos gyerekenek való lehetőség fogadta a kicsiket. Ezeken jegyekkel lehetett résztvenni, amit jelképesen egy dollárért lehetett megvásárolni. Mindezeket körbejárva, kipróbálva, óvonénikkel és csoporttársakkal beszélgetve a lányok ki is fáradtak, ezért hazatértünk ebédelni, még Zoli ott maradt segíteni.

Mikor értementem, akkor ért az igazi meglepetés, azaz hogy megnyertük, az egyik legértékesebb ajándékot egy négyemeletes hatalmas rózsaszín Fisher-Price babaházat. Sokáig nem is vártunk vele délután már oda is adtuk a lányoknak. Emesét a vacsorán kívül el sem tudtuk mozdítani mellőle, de még közbe is beszaladgált hozzá Nórival. 
A házban egy öttagú babacsalád lakik, szülőkkel (Zsófi és Tomi) egy nagylánnyal (Csenge) és egy kisbaba ikerpárral (Rózi és Patrik–Robi két neve van), akiknek már nem a ház tartozékaként, de van egy Csonti kutyájuk és két unokatestvérük is. (Laura és Kitti, de szegény Laura nem tudott eljönni látogatóba, mert most beteg). 

Zoli szerint ez egy igazi burzsuj babaház én inkább csak úgy fogalmaznék, hogy nem csak a kislányok hanem az anyukák álma is. Minden igényesen kivitelezve, babák, bútorok, kiegészítők a legapróbb részletekig, sőt még valami zenél és világít és zenél is, ha elemet teszünk bele. Na és az eredeti ára? Lehet tippelni illetve arra is, hogy hogyan is fogjuk hazavinni...

1 comment:

  1. Tényleg frankó kis házikó :)! 75$
    Ha hazapostázzátok lehet, hogy kb. ennyibe kerül a feladása is. :)

    ReplyDelete