Pages

Saturday, May 5, 2012

BUFFALO BISONS

A Buffalo Bisons a helyi baseballcsapat, aminek kilátogattunk a hétvégi meccsére a Rochester Red Wings ellen. Sajnos nem a "major", azaz első ligában szerepel a csapat, de nekünk ez kevésbé volt fontos. Igazából várakozások nélkül érkeztünk.

A baseball szabályaival csak felületesen voltam tisztába, de a meccs utánra is maradtak azért homályos foltok.
Például, hogy mikor is cserélnek a pályán levő csapatok. Volt, hogy egy elütött labdát a levegőben kapott el a védekező csapat és akkor gyorsan levonultak és Ők kerültek ütő pozícióba. Máskor meg látszólag nem történt semmi és mégis cseréltek. (én nem néztem utánna, ha valaki tudja írjon kommentet)

Mindenesetre az egész meccs egy óriási élmény volt. Magyar szemmel nézve, lenyűgöző és óriási volt a nézőtér. Helyi amerikai viszonylatban pedig kicsi a pálya azokhoz képest, ahol a nézőtér az egész pályát körbeöleli és három karélynyi a nézőtér (itt Buffalo-ban csak két oldalt van és csak két szintnyi).
A mérkőzés kb három óra hosszú volt, de egyáltalán nem volt unalmas. Nekünk rengeteg új dolog volt. A mindent mutató óriáskijelző, a harsogó szurkolók „Let's Go-Buffalo!!!”, a kajáldák, a gift shop és a szüneteket kitöltő attrakciók.
A lányok is ügyesen elvoltak, bár ebben segített , hogy nem volt teltház így szabadon mászkálhattak és némi rágcsálnivalót is kaptak J.

csúcsfej - nek öltözve
Az amerikai filmekben talán a legtipikusabb a mozgó hotdogárus! Itt is volt, bár hotdog-ot nem árult de volt nála mindenféle rágcsa, üditő és még sör is. Ehhez szigorúan elkérte az igazolványt a vásárlóktól (mert ugye csak 21 év felett lehet alkoholizálni) és 7 dollárt a sörért. No ne vicceljünk! 1500 forint nem drága kicsit egy sörért? Talán mondani se kellene, mi nem vásároltunk J. Azért nem kell félteni az árusokat az amerikaiak kitettek magukért, mintha piknikelni jöttek volna ki annyi mindent ettek-ittak.

A szünetekben pedig volt aztán minden. Még csók is. Klasszikus jelenet ez is, a kamerák pásztázzák a közönséget és párokat mutatnak a nézőtérről akik hirtelen megcsókolják egymást J. Nem, minket nem mutattak, ült köztünk két kiscsaj. Máskor meg éppen táncolni kellet és akkor a táncolókat mutatták, vagy ritmusra emelgetni az öklünket a levegőbe.

Volt zajszintmérő is, amikor jó nagy zajt kellett csapni és szintén az óriáskijelző mutatott egy zajskálát. Néha meccs közben is bejátszottak némi szurkolói rigmust, kicsit ösztönözve a közönséget. „Let's Go Buffalo!!!”
A meccs közben folyamatosan be volt öltözve egy Buffalo Bisons figura meg egy medve meg két rajzfilmfigura szerű csaj. Össze vissza szaladgáltak és Ők is bíztatták a szurkolókat. Néha bedobáltak a közönségbe egy pár baseball labdát meg pólókat. Máskor vicces játékok szervezésében segítkeztek, amik a szünetekben zajlottak. Vagy volt, hogy átszaladt a pályán egy csirkeszárny, egy zellerszár és egy szószos figura. Ez itt Amerika, bármi megtörténhet. „Let's Go Buffalo!!!”

Nórival felfedeztük az épületet is és kifigyeltük, hogy a második szinten vannak bérelhető helységek, amolyan partyszobák ahonnan egész üvegfalon át lehet nézni a meccset és mindenféle rendezvényre ki lehet bérelni Őket. Épp volt is egy gyerek szülinapi buli pizzával, üdítővel és még a bölényfigura is beköszönt hozzájuk J

A meccs 4-3 lett, nyert a Bisons! Következik Syracruse, „Let's Go Buffalo!!!”

1 comment:

  1. Én se ismerem annyira a szabályokat, de elvileg ha a elvegőben elkapják a labdát, akkor kiesik az űtőjátékos. MEg gondolom akkor is csere van, ha háromszor nem találja el. Gondolom ez sokat segített:)

    ReplyDelete