Pages

Monday, May 21, 2012

COMMUNITY GARDEN

A melletünk lévő közös kertben, ahol télen a karácsonyfát is együtt díszítettük a lányokkal a szomszédokkal most újabb feladatok várnak ránk. A hatalmas körbekerített ládaszerű tárolókban ehető növények (paradicsom, hagyma, répa, bazsalikom) kerültek elültetésre és felcímkézésre. Mi 16 palántával (brokkoli, káposztaféle) járultunk hozzá, azaz csak ültetésével, mert költségekkel nem járt a dolog. Ahhoz, hogy a termésből részesülhessünk heti egy óra önkéntes munkát kell vállalunk, dudvázás, locsolás stb. és akkor két-három hónap múlva élvezhetjük a fáradozásunk gyümölcseit.

A palántákat és vetőmagokat pedig ingyen kapja a community garden, nem tudjuk, hogy a város, vagy a forgalmazók támogatják a kertet, de kedves Tőlük.

A ládák között szívárványszínű esőgyűjtő vödrök vannak hatalmas kancsókkal kihelyezve, ami minden sétánál pancsolásra csábítja a lányokat, így a kötelező munkarész meg is van. Húúú... Jim szerint nyugodtan öntözhetünk, mert nem lehet túllocsolni a növényeket és a víz is ingyen van. Mindennek kapcsán bennünk is felmerült, hogyan is lehetne ezt a jó kis közösségépítő kertet megvalósítani otthon, ahol a szomszédok találkozhatnak, beszélgethetnek, jó lenne ha otthon is tunának ilyenek működni!


No comments:

Post a Comment