Pages

Friday, December 30, 2011

BUFFALÓI TÚRÓ RUDI

alapanyagok

Megpróbáltuk, nem lett rossz, de azért még messze van egy hazai piros Pöttyöstől! Az alapanyagok közül leginkább a túró az, ami teljesen eltér az otthonitól. Nagyon tejfölös és sósabb mint az otthoni. Túrós tésztára kiváló, de nem túró rudihoz. Először szűrőn átnyomtuk a tejfölös levét, de még így is sokkal nedvesebb volt mint egy otthoni sima túró. Beízesítettük egy kis citromlével és citromhéjjal majd jött a zselatin-cukor duó, hogy összeálljon a massza. 

Némi pihenő a hűtőben és jöhetett a csokimáz. A mázat tejcsoki és étcsoki keverékével, némi vajjal és étolajjal csináltuk és ezt teljesen eltaláltuk, nagyon finom lett. Sajnos nem így a túró, ami még mindig kicsit sós maradt, elbírt volna még némi cukrot...
kézi gyártmány


hűlnek
A csajok először teljesen belelkesedtek, de aztán megkaptuk, hogy „ez nem olyan mint az otthoni”! 
Az az érdekes, hogy miután egy-két napot állt a kész rudi a hűtőben sokkal jobb lett, már a csajok is szívesebben ették, de most nem hinném, hogy még egyszer belefognánk egy ilyen kalandba J

No comments:

Post a Comment