Pages

Tuesday, December 20, 2011

DORA THE EXPLORER

Otthon két tévénk volt, az egyiket kiraktuk és a másikat is alig használtuk. Mikor megérkeztünk itt is kaptunk egyet, pár héten belül tovább is ajándékoztunk. De ez nem azt jelenti, hogy nem nézünk filmeket. A könyvtárból ingyen tudunk kölcsönözni dvd-ket, amit számítógépen nézünk különböző online filmek mellett. Az egész családnak hasznos a nyelvtanulás szempontjából. A felnőtt filmeket legtöbször angol felirattal nézzük a gyerekekében pedig a többszöri megnézés segít a teljes megértésben.

Peppa Piget leváltotta Dora, akit úgy tudom otthon is vetítenek, de mi nem nagyon néztük. Igaz volt egy Diegos kirakónk (Dora unokaterstvére), amit Zoli hozott egyszer Hollandiából. 
Otthon magyarul adják beszúrva egy-két angol szót így tanítgatva a gyerekeket, míg Amerikában angolul megy és spanyolul szólal meg néha egy-egy szereplő és persze Emese is. A rengeteg ismétlés miatt már elgondolkodtam rajta, hogy ez igazából hány éves gyerekeknek szól, mert már Emese is kérdezte, hogy miért mondanak el mindent annyiszor, de nekünk ez kifejezetten hasznos. Mintha egy nyelvoktató mesefilm lenne. 

Dórán kívűl két nagyon fontos szereplő van még, Boots a majom, aki Dóra barátja és mindent együtt csinálnak és Swiper a róka, aki mindig el akar csenni különböző dolgokat Dóráéktól. Ekkor viszont rá kell kiabálni, hogy "szvájper no szvíping" ezt jó sokszor és akkor kicsit megszeppen és elsomfordál :)  (ez szinte már szállóige lett nálunk)
Az egész mese teljesen bevonja a csajokat, mindig mutogatni kell dolgokat a képernyőn és válszolgatni kérdésekre. Abszolút kedvenc lett mindkét lánynál!

Az ovódai felmérésből az is kiderült, hogy a kislányoknak általánosan a nagy kedvence. De, ha a film alapból kevés lenne, akkor néhány érdekesség, amit a boltokban találtunk...
Minden iparág képviselteti magát...
konzerv gyerekeknek
cipő
játékok
szappan + tusfürdő












fogkrém

No comments:

Post a Comment