Pages

Sunday, December 11, 2011

MIKULÁS

Az amerikai szokásokkal ellentétben, mi itt is decemben 6-án ünnepeltük a Mikulást, elválasztva a karácsonytól. A lányok itt sem szenvedtek semmiben hiányt, mert otthon ugye két céges ünnepség, két nagyszülő, két dédi és persze a csizmácskákban talált meglepetés, itt pedig... Először a cserkészeten Balázs (szintén CTP-s diák) személyében látogatott el hozzájuk a magyar mikulás. A jelmez teljesen felismerhetelenné tette, Emese még meg is ijedt tőle. A csomagban hagyományos finomságok, dió, mogyoró, mandarin és tényleg csak egy kis csoki és játék volt.
Rá két napra már kétnyelven is beszélő pirosruhás érkezett meg a Magyar Házba a református gyülekezetből ismert állathangokat kiadó bácsi által. A szülők bekiabálásrára a magyarul tudó gyerekekhez magyarul beszélt, az amerikaiakhoz pedig angolul. Érdekes hangulat volt ettől. Az ajándékcsomag hatalmas volt, tele a koruknak megfelelő könyvekkel és játékokkal és egy icipici édességgel. Emese kedvence egy magyar nyelvű könyv a levegőről és egy mágneses rajzoló, Nórinak pedig egy öltöztethető maci, aminek a ruhái pont jó a babájára, igaz így tűzoltó, rendőr vagy tengerész lesz belőle. A csomagban még icicpici édesség volt és persze ne felejtsük megemlíteni, hogy Emese a csomagjáért már egyedül ment ki. 
Ezek után következett az itthoni cipőtisztítás, amire a lányok már nagyon készültek, Emese egyszercsak magától kért hozzá valamit, amivel meg tudja takarítani. Elalváskor már nagyon izgatott volt és csak erről tudott beszélni reggel pedig boldogan szaladt át a hírrel hozzánk, hogy tele van ajándékokkal az ablak. 

Dino Tails gumicukor és Emese
De azért szerencsére Nórit nem keltette fel örömében. Tőlünk csak mogyorót, mandarint, egy kitekerhetős  és letéphetős (mint a cellux) gyerekrágót és egy újfajta gyurmát (erről majd bővebben) kaptak és bevallom, hozzácsaptuk egy kedves család által küldött édességcsomagot. Mert ugye mi nem akartunk ilyesmit adni nekik, de most hogy magyarázzuk meg, hogy ezt a katolikus gyülekezetből küldte nekik valaki. Elvenni tőlük pedig nem akartuk, mert mégicsak ők kapták és volt benne Dino Tails is, amivel lehet, hogy egyébként soha nem talákoztak volna. És ezek után még mindig nincs vége a mikulás ajándékainak, mert megérkezett postán két nyaklánc és egy kisvakond dvd, amiről rögtön meg is néztük a hóemberest Nórival. Mindez összezavart-e őket? Cseppet sem! 
Emesét  ennél sokkal nagyobb kérdések foglalkoztatták például: miért van a Mikulásnak botja? 

No comments:

Post a Comment