Pages

Friday, December 30, 2011

KARÁCSONYI VÁSÁR

Az adventi időszakhoz hozzátartozik a karácsonyi vásárban való nézelődés, forraltbor iszogatás, a szebbnél szebb kézzel készített portékák megcsodálása. De amerikában nem divat a vásárok ezen formája. Többfelé keresgéltünk és érdeklődtünk, mire kiderült, hogy a Niagara vízesésnél még az amerikai oldalon van egy európai stílusú karácsonyi vásár. Igaz ide, már csak az ünnep után tudtunk ellátogatni, de azért kiváncsiak voltunk rá. 
Mivel délelőtt mentünk és a szezon után, nem olyan volt mint fénykorában lehetett, de azért kedvesen hívogattak minket a vöröses téglaszínűre festett kis fabódék. Itt nem nyitott standok vannak, hanem fűtött házikók egymás mellett, de mindegyik nyitva volt és ki volt írva rá, hogy menjünk be. Mindegyik különleges volt a maga nemében. Kézzel készített jó minőségű csokoládés, karácsonyfa díszes- és kiegészítős, boros, házi süteményes, szappanos árusok voltak, de ami a legjobban tetszett, az egy olyan kis bolt volt, ahol nevet lehetett belehímeztetni használati tárgyakba. Ilyen nálunk is van otthon, ami igazán különlegessé tette, az az, hogy a sok kötény, hátizsák, kistáska, pénztárca, tolltartó stb mind egyéni, igényes darab volt.
 
Ami Magyarországi Karácsonyi vásárban biztos nem tűnne fel, vagy legalábbis nem sokáig maradna ott az a mobil pénzkiadó / ATM gép J. Ilyet még nem láttunk!
Nem is nagyon volt lerögzítve. Még szerencse, hogy nincs vonóhorog a kocsin, így kisebb a kísértés! J
Kitalálnak itt mindent, hogy pénz legyen az embereknél és, hogy el tudják költeni!

No comments:

Post a Comment