Pages

Saturday, July 28, 2012

1000 ISLANDS / SZIGET



Egy olyan régió ez, amit szavakkal nehéz leírni. Mindig elcsodálkozunk, hogy mennyi különleges természeti szépség van itt. Mindez az ezer sziget részen is megvan egy nagyon jó vadregényes és nyári hangulattal kiegészülve. A nagyobb szigeteknél pedig, amik szebbnél szebb kastélyokkal vannak tele egy egészen elvarázsolt érzéssel párosult.

Boldt castle
A szigetek egészen az amerikai – kanadai határon, a Szent-Lőrinc folyón helyezkednek el és legjobban hajóról lehet megnézni. A folyó melletti útról is gyönyörű a látvány egyes kikötőkre egy-két szigetre, de a hajóút mindannyiónknak felejthetetlen volt. Két külön úton voltunk. Az első csak a Boldt kastélyhoz vitt át és vissza (erről majd később beszámolunk) a második pedig egy alkonyat túra volt, ami este hétkor indult és már lemenő nappal ért véget.

egyik sziget Kanada, másik Amerika
Először pazar kastélyokat láthattunk, az úgynevezett „Millionare’s row” azaz millliomos úton. Szebbnél szebbek voltak, természetesen saját hajókikötőkkel, yachtokkal.

A hajós túrához idegenvezetés is járt, ahol mindig elmondták, a szigetekhez kapcsolódó sztorikat meg érdekességeket. Mint megtudtuk összesen 1864 sziget van és megvan a kritéria, hogy mi minősül szigetnek. 
Egész évben vízszint felett kell maradnia, lennie kell rajta vmi növényzetnek és egy négyzetlábnál nagyobbnak kell lennie. És igen, az ezersziget salátaöntet is innen származik!

Ajánljuk a fényképeket :
https://picasaweb.google.com/100722983911886844735/July20121000Islands

No comments:

Post a Comment