Pages

Wednesday, July 18, 2012

MÉRETEK


A mértékegység átváltások folyamatosan érintik az életünket. Az élelmiszer vásárlásnál és főzésnél, a tankolásnál és utazásnál, a hőmérsékelt számolásnál vagy a pénz átváltásnál.  A ruha és cipőméret sem a legkönnyebb eset. Kezdjük a gyerekeknél. A lányok 3T és 4T méretet hordanak, de 5-nél már változás van, mert itt már bejön az is, hogy 5-6  year stb cimke. Ez még a könnyebb eset, viszont a cipők már nehezebben követhetőek. Mert Emese lába 10-es, viszont Nórinak van, hogy 9-est kell venni, de más esetben meg 7-est. Ti sem értitek? Hát én sem. Zolinak szintén 10-es a lába, bár felnőtt férfiméretben értve, de a női felnőtt 10-es méret szintén mást jelentene mint a férfi 10-es :)

A ruhák meg még összetettebbek. Betűkkel is jelölnek, de az nem egyezik meg az otthoni mérettel.  Mert az S-es  minden esetben nagy rám, inkább az XS a jó, vagy XXS, de nehogy azt higgyétek, hogy így lefogytam! Mert Zoli polói is összementek M-es, L-es re! Ha viszont számozást használnak az már kevésbé követhetőek. Mert nekem hogy lett 2-es a nadrágméretem?

Ebből is látszik, hogy az amerikaiak nagyobb méretek! Sőt itt 2XL vagy 3 XL-es méret is megtalálható. A nagy darab embereknek pedig van egy külön ruhaosztály tall&high, ahol a ruhadarabok legalább kétemberesek.

No comments:

Post a Comment