Pages

Saturday, July 14, 2012

GARAGE / YARD / ESTATE SALES


Minden háztartásban évente felgyűlnek dolgok, amik feleslegesek, de mások számára még hasznosak lehetnek. Vagy valaki elköltözik és akkor átnézni a régi homijait, vagy szomorúbb esetben egy elhúnyt hozzátartozó hátrahagyott tárgyaitól kell megszabadulni. 

Az amerikaiak erre az estre találták ki a „kiárusítások” különböző fajtáit, úgy mint garage, yard, estate vagy akár block sales. 

Ezek kora nyártól egészen ősz végéig, vagy ameddig a rossz idő be nem áll, tartanak. Hatalmas papírokra kiírják a címet és az időpontot (+ felteszik az internetre v újságba) majd kiragasztják a  környéken, nagyobb utak melletti oszlopokra pár nappal előtte. 
A portékákat kiteszik a kertbe, a teraszra, vagy akár be is lehet menni a házba. Ilyen formán már mi is vettünk egy-két dolgot, vagy akár csak úgy kaptunk a gyereknek. Az egyik régi szerzeményünk a lányok babakonyhája, ami 5 dollár volt összesen. (Új áron 30-ért láttuk a boltban) 

Ma a szomszédos utcában tartottak több háznál is vásárt (block sales). Így azért más hangulata volt a nézelődsének, hisz volt akit már ismertünk, közben kicsit el is beszélgettünk. A mai szerzemény négy ruha volt, kettő a lányoknak kettő nekem. Az egyik közüle még címkésen új, eredeti áron 40 dollár, de az eladó úgy döntött, hogy 1 dollárért elvihetem!!!

No comments:

Post a Comment