Pages

Friday, July 6, 2012

JÉGKRÉMEK


az eddigi legfinomabb gyümölcsös fagyi

A nyár elengedhetetlen kelléke a jégkrém. A lányok már otthon is nagy rajongói voltak. Ott inkább a Lidl-ös pálcikás vagy tölcséres változatot kedveltük az ár érték arány miatt. Itt viszont inkább a dobozos kiszerelést választjuk, ami mellé 0,99 dollárért veszük 24 db tölcsért, amivel a csajoknak mi tudjuk adagolni a mennyiséget.

Mostanában már többféle van itthon. Természetesen epres mindig van a fagyasztóban, majd mellé próbálok mindig valami új, de extra ízesítést választani. Igaz az utóbbi időben a lányok már abból is kérnek az epres mellé. Mivel sokszor van olyan akció, hogy egyet fizet kettőt kap vagy 2 db 5 dollárért, így alapból kettőt szoktunk venni. Ez sokkal kedvezőbb, mint az utcai árus, mert ott kb. egy adagot egy doboz áráért kapunk. Nem beszélve arról, hogy 600 Ft 1,5 liter prémium jégkrémért elég jó vásár.

Visszatérve az ízesítésre az egyik szempont, főleg a gyerekekénél, hogy minél kevesebb és minél természetesebb összetevők legyenek benne (színezék és mesterséges aroma mentes)  és ha nem epres, akkor teszünk bele egy kis valódi epret is :)

A miénk már kevésbé egészségtudatos inkább olyat választunk, aminek kicsi a valószínűsége, hogy otthonis van. A kedvencünk a Moose Track jégkrém csokoládés változtaban. Ebben apró peanut butter-es csokoládé kosárkák és csokid fudge van. De találtunk már olyat is, amiben a mogyórvaj mellett csokoládéba mártott pretzelt (perec, sós ropogós) is tettek bele. Én egy ideje már szemezek a mentás csoki chips-essel is, de még Zolit nem tudtam meggyőzni róla. A lényeg a lényeg, hogy itt teljesen megszokott két három dolgot is belekeverni az alapízesítés mellé és keverni az édeset a sóssal.

No comments:

Post a Comment