Pages

Friday, July 13, 2012

NIAGARA FALLS MÁSKÉPP


Magyaroszágról hozzánk érkező vendégünk miatt újabb látogatást tettünk a vízesésnél. Évszaktól és időjárástól függően mindig új arcát mutatja nekünk. Télen az arcunka szúrkáló, már kellemetlennek mondható pára, most kifejezetten jól esett a nagy melegben. A víz színe is hihetelen kék és zöld volt miután lezúdult, mintha beszínezték volna. 
 A fűben piknikeztünk, ebédeltünk, ajándékboltot látogattunk, majd tovább sétáltunk. Egy idő után feltűnt, hogy egyre nagyobb cseppekben jön a pára és miután a felhők is elsötétedtek kiderült, hogy a fele sem tréfa. Mert ugye eső elleni felszerelés nem volt nálunk, csak az előbb említett piknik plédünk, aminek az egyik oldala vízálló. Ezt gyorsan ráterítettük a babakocsiban üdlögélő lányokra, majd futásnak eredtünk. Mert még két bolt is tervbe volt véve. Útközben még megálltunk egy üzletnél mendéket keresve, de nem sokáig voltunk ott mert bőrig ázva a hűtővé klímázott hely megfázós gyansús volt.

Innen a Hershey csokoládéboltba indultunk, azaz rohantunk tovább a tócsákon át gázolva. A helységbe belépve édes kakaós illat fogadott. 

No, itt sem volt melegebb, csupán a látvány melegített fel minket. Vendégünk be is vásárolt, én csak egy csokoládé ízű „szájzsírt” kaptam! J Amit persze a lányok is rögtön kipróbáltak. Mire kijöttünk az utcára, már el is állt az eső. 
Sétálva indultunk tovább a fudge boltba, ami igazából csak a látvány miatt volt érdekes. Mert ugye mi ilyet nem használunk, nem eszünk, nem sütünk belőle. De azért mindenképp kiváncsiak voltunk rá. 

A városnak ez a része Las Vegas-ra emlékeztet egy kicsit (nem mintha jártunk volna ott), de itt is van Casino, meg minden, ami egy klasszikus amerikai szórakozáshoz kell. Mozgó, villogó, beszélő kirakatok, a vendégeket hívogatóan csalogatva.
Dinoszauruszos minigolfpálya, cseppet sem gyerekeknek kitalálva, szinte már ilyesztő, hangokat kiadva. A lányokban a kirándulásunk maradandó nyomott hagyott, mert azóta játékbabakocsijukat pokrócokkal letakarva szaladgálnak a lakásban, hogy szakad az eső!!!

No comments:

Post a Comment