Pages

Tuesday, July 10, 2012

TORTILLA


Tortilla rajongók lettünk. Leginkább legkisebb családtagunk, aki már sokszor kéri, hogy az legyen a vacsora és már szalad is kivenni a hűtőből. Otthon is próbáltuk már párszor, de akkor az ára miatt, nem szoktunk rá. Itt kint is időbe telett, mire megtaláltuk, hogy az Aldiban 1 dollárért lehet kapni egy nagy csomagot belőle.

Kezdetekben csak tartalék „kenyérként” szolgált, mikor kifogytunk jó volt elővenni, mert sokáig eláll. 

Idő volt mire felfedeztük, hogy mennyire sokféleképpen falhasználaható étel, az elkészítéstől függően másképp is hívják, de mi ilyenekkkel nem foglalkozunk :) , nem kerestük, hogy mások hogyan is eszik, magunk fedeztük fel.
 - Először serpenyőben próbálkuztunk vele, de mikor többször is kihullott a töltelék belőle, rájöttem, hogy a melegszendvics sütő alkalmasabb rá. Pont úgy működik, mint a kenyér, két réteg tortilla közé sajt, felvágott és legtöbbször zeller és zöldpaprika kerül, majd szépen pizzaszelet szerűen fel lehet vágni. 
 - Saláta mellé felnegyedelve és kenyérpirítóban elkészítve szintén remek kiegészítő.
 - Apró kockára vágva és szárazon serpenyőben megpirítva krémlevesek tetejére is szoktuk szórni.
 - De még mindig nincs vége a felhasználások sorának: ha sajtkrémmel megkenem, felvágottal, salátával megtöltöm, akkor Zolinak is remek uzsonna az iskolában, mert nem morzsálódik a lányoknak pedig felvágva helyes kis csigák készíthetőek belőle.
 - Legutóbb a csomagolásán található recepetet is kipróbáltam. Hasonló volt mint egy rakott palacsinta, csak mexikói ízben. Az egészséges teljes kirőlésű változatából azóta mindig van itthon belőle. 

Ezek után, hogy jól rászoktunk reméljük, hogy otthon is találunk majd valamilyen kedvező árú fajtát belőle.

No comments:

Post a Comment