Pages

Friday, July 13, 2012

EREDMÉNYEK - NYÁR I.

Nyáron is vannak tantárgyaim, két hathetes szemeszter van, amiben 2-2 tárgyat lehet felvenni. Az intenzitása is dupla, mert tárgyanként heti két óra van. Sokkal fárasztóbb így, mint tavasszal, vagy ősszel, de már túl is vagyok az elsőn, sőt a másodikból is elment két hét.



Ez a hat hét főleg a különböző esettanulmányokról szólt tárgyanként 4-4 volt belőle.  A marketing stratégiából volt még szemeszter közi és szemeszter végi vizsga is. Mindkettő "open book" volt, azaz lehetett használni a könyvet. Ez a módszer is elterjedt egy pár tanárnál, mert hát ez a való élet. Nem kell feltétlenül mindent fejből tudni, de tudni kell, hogy létezik adott dolog, aminek már bármikor utánna tudunk nézni. Szóval a vizsgára nem árt tudni, hogy mit hol keressük, tehát elolvasni a könyvet, de a válaszoknál tudjuk használni.

A stratégiai management és leadership tárgyból volt még egy csoportmunka és egy nagy beadandó. A nagybeadandóhoz egy 2500 évvel ezelőtti művet kellett elolvasni a katonai stratégiákról és hadviselésről és párhuzamot vonni az üzleti stratégiákkal.
A könyv rövid, és akit érdekelnek az ilyen típusú dolgok, azoknak tudom ajánlani. Sőt interneten hangoskönyvben és normál könyvben is megtalálható.
Hogy miért lett A-, azt nem is tudom, de a lényeg, hogy A-val kezdődik :)

No comments:

Post a Comment